Speciale projecten

Hieronder vind u enkele bijzondere toepassingen van DMEGC-zonnepanelen. In sommige gevallen treedt of trad DMEGC op als medeontwikkelaar.
Wilt u uw project ook voor dit overzicht aanmelden? Download ons projectformulier en mail het ons!

Zonneparken Melissant en Ooltgensplaat

Het Zuid-Hollandse Goeree-Overflakkee is hard op weg de doelstelling van energieneutraliteit in 2020 te gaan halen. Als onderdeel daarvan ontwikkelde Sunstroom Engineering in samenwerking met DMEGC Solar Nederland twee zonneparken die eind 2018 operationeel zijn geworden.

Nabij de plaatsen Melissant en Ooltgensplaat werden op voormalige landbouwgrond in totaal 168.000 DMEGC zonnepanelen geplaatst, waarmee ruim 47 megawatt geproduceerd kan worden.

 

OV terminal overkapping, Doetinchem

In opdracht van de gemeente werd tussen het trein- en busstation van Doetinchem Centraal een overkapping gerealiseerd waarin semi transparante zonnepanelen zijn verwerkt.

Met 7.680 zonnecellen wordt de straatverlichting in en rond het stationsgebied van elektriciteit voorzien. De dubbelglas frameless panelen zijn door DMEGC Solar Energy speciaal voor dit project vervaardigd. 

 

Prêt-à-Loger, Delft

Bij een studieproject in het kader van duurzaam (ver)bouwen, bedachten een aantal studenten van de TU Delft een concept dat zij Prêt-à-Loger doopten.

Het uitgangspunt was het verduurzamen van het deel van de woningvoorraad dat gebouwd werd in de periode in de naoorlogse periode, tot en met de jaren zestig van de vorige eeuw.

De kern van het concept bestaat uit een ‘tweede huid’ of ‘skin’ die (deels) over de bestaande woning wordt aangebracht. 

In deze skin, die tevens de leefruimte vergroot, worden een aantal energiebesparende en -genererende systemen opgenomen, waaronder zonnepanelen. Het concept werd in een modelwoning gerealiseerd, die op een aantal lokaties is opgebouwd en bezocht kon worden. DMEGC-Solar leverde de zonnepanelen voor dit innovatieve concept.

 

De Scheg kunstijsbaan, Deventer

De Scheg is een multifunctioneel complex met o.a. een ijsbaan, zwemparadijs en sporthal, en trekt jaarlijks bijna een miljoen bezoekers.

Een complex van deze omvang en met deze faciliteiten verbruikt veel energie. Vanwege de klimaatdoelstellingen van de gemeente Deventer is o.a. besloten tot de aanleg van een zgn. zonnepark op het dak van de Scheg.

Op het ‘golvende’ dak van het complex zijn 1.547 DMEG-Solar zonnepanelen geplaatst, goed voor een opbrengst van ongeveer 312.000 kWh electriciteit op jaarbasis. De positionering is zoals gebruikelijk gebaseerd op een zo groot mogelijke opbrengst maar ‘beweegt’ tevens mee met de bijzondere welving van het dak.